2024. április 18. - Andrea, Ilma

Házasodott a meleg püspök

Regisztrált élettársi viszonyt létesített partnerével a homoszexualitását nyíltan vállaló amerikai episzkopális püspök, Gene V. Robinson.
2008. június 9. hétfő 15:27 - Hírextra
A 2003-ban a New Hampshire-i episzkopális egyházi kerület püspökévé szentelt Gene Robinson és élettársa, Mark Andrews szombaton tette hivatalossá közel két évtizede tartó kapcsolatát. Az anyakönyvi, illetve az azt követő hálaadási szertartást a concordi Szent Pál-templomban tartották több mint százfős vendégsereg jelenlétében.

Robinson korábban nyilvánosságra hozta, hogy partnerével hivatalosan is élettársi viszonyt akar létesíteni, ám az esemény pontos dátumát biztonsági okokból titokban tartották.

New Hampshire szövetségi állam törvényei értelmében a regisztrált élettársi kapcsolatban élő homoszexuális párok lényegében a házastársakéval megegyező jogokat élvezhetnek .

Robinson püspökké szentelése 2003 júniusában nagy vihart kavart az amerikai anglikánokat tömörítő episzkopális egyházban, és mélyen megosztotta a világszerte 70 millió hívőt számláló anglikán közösséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását