2024. április 26. - Ervin

Egészségfelmérés

Ezerötszáz személy megkérdezésével reprezentatív lakossági egészségfelmérést szervez a hódmezővásárhelyi önkormányzat; egészségi állapotuk mellett arról is megkérdezik az embereket, miként fejlesszék a helyi ellátórendszert - közölte Lázár János (Fidesz)
2008. június 9. hétfő 13:12 - Hírextra
A hódmezővásárhelyi önkormányzat januárban döntött az Egészséges Vásárhelyért Program elindításáról, azzal a céllal, hogy az országos egészségpolitika változásaitól függetlenül biztosítsa a város egészségügyi ellátásának zavartalan működését, javítsák az itt élők egészségi állapotát, életminőségét - mondta a politikus a kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat az idén 170 millió forintot fordít a programra, amelynek egyik alapelve, hogy az egészség kérdése nem a rendelőkben és a kórházakban, hanem a mindennapokban dől el - hangsúlyozta a polgármester, aki szerint az egészségfejlesztés terén nem hatósági kényszerrel, hanem az emberek motiválásával lehet eredményeket elérni.
A reprezentatív felmérés egyik célja, hogy pontos képet kapjanak a vásárhelyiek egészségi állapotáról, az egészséges életmóddal kapcsolatos gondolkodásáról, s megismerjék a lakosságnak a helyi ellátórendszerrel kapcsolatos igényeit, szükségleteit - tudatta Lázár János.

Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet kórház főigazgatója elmondta, hogy június 12. és július 10. között a kérdezőbiztosok ezerötszáz, véletlenszerűen kiválasztott vásárhelyi lakost keresnek meg. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai és a 2003-as Országos Lakossági Egészségfelmérés tapasztalatai alapján elkészített, harmincoldalas kérdőívben szerepelnek kérdések az emberek általános egészségi és mentális állapotáról, közérzetéről, életmódjáról, diagnosztizált betegségeiről, illetve anyagi, valamint társadalmi helyzetéről.

Az anonim módon rögzített adatok feldolgozása várhatóan a nyár végére fejeződik be - közölte a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását