2024. április 26. - Ervin

Aratnak a magyarok Zágrábban

Öt kortárs magyar filmet: Pálfi György Hukkle, Janisch Attila Másnap, Fliegauf Benedek Dealer, Kocsis Ágnes Friss levegő és Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című alkotását vetítik le a hétfőtől vasárnapig tartó Magyar Filmhéten a zágrábi Tuskanac moziban.
2008. június 9. hétfő 18:45 - Hírextra
A mustrát a horvát filmszövetség és a zágrábi magyar nagykövetség közösen szervezte - mondta el az MTI-nek Jósvai Lídia kulturális szakdiplomata. Hozzátette, hogy Báron György filmesztéta bevezető előadást tart a vetítés megkezdése előtt.

Remek válogatás a nem szokványos, habókos magyar filmekből címmel jelent meg figyelemfelkeltő írás a Jutarnji List című horvát napilapban. A magyar héten öt igazán reprezentatív alkotást mutatnak be 2002-től napjainkig.

"A magyar film hagyományosan igen erős, sok habókos alkotóval. A horvát közönségnek meg kell ismerkednie ezekkel az érdekes, különös filmekkel" - írta a lap. Külön kiemelte, hogy a Hukkle volt a nyitófilm 2003-ban a motovuni (Isztria) fesztiválon, s a rendezője hírnevet szerzett a Taxidermia című játékfilmmel - jegyezte meg az újság.

A Friss levegő című filmet hihetetlen fekete komédiának tartja a lap. A Másnap remek krimi, amely a 2004-es zágrábi magyar filmnapok legsikeresebb alkotása volt. A Fehér tenyér Cannes-ban is versenyzett, míg a Dealer 2005-ben a Pulai Fesztiválon a nemzetközi programban szerepelt és kitüntetést is kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását