2024. április 28. - Valéria

A címvédő lép pályára utolsóként

A 2004-es Európa-bajnok görög válogatott és a svéd nemzeti csapat lép fel utolsóként a 2008-as labdarúgó Eb csoportmeccseinek nyitófordulójában, amikor kedd este - 20:45-től - egymás ellen játszik a két együttes a D betűjelű, még a spanyol és az orosz egy
2008. június 9. hétfő 15:03 - Hírextra
A hellének a magyaroktól az Eb előtt Budapesten elszenvedett 3-2-es vereség - ezáltal nem éppen sikeres főpróba - után igazolni szeretnék, hogy nem a véletlen műve volt a négy esztendővel ezelőtti csúcssiker, ám nem lesz könnyű nekik hasonlóképpen eredményes utat végigjárni az idei kontinentális seregszemlén, ahol már a csoportmeccseken buktatók várnak rájuk. Így rögtön az első fellépésen, amelyen az "északi veszedelemmel", vagyis a svéd válogatottal szemben több mint verejtékesnek ígérkezik a győzelem, de még a döntetlen kiharcolása is.

A masszív, s módfelett küzdőképes rivális jelentette feladat megoldását eleve nehezíti, hogy az alapjaiban az Eb-nyerők alkotta társaság, amelyet változatlanul a német Otto Rehhagel irányít, időközben négy esztendőt öregedett, anélkül, hogy valódi vérfrissítésen esett volna át.

Éppenséggel ugyan a svédeké sem csikócsapat, de a sokat tapasztalt támadó ékpár, a kapura még mindig veszélyes Henrik Larsson és Európa egyik legjobb formában levő csatára, az Interrel olasz bajnokságot nyert Zlatan Ibrahimovic nyerő kettős lehet az északiaknál.

A két válogatott legutóbb 2003-ban találkozott, akkor - Norrköpingben, tehát vendégként - a görögök győztek 2-1-re, akárcsak 1981-ben, Szalonikiban, a kettő között lezajlott három összecsapás viszont kivétel nélkül döntetlen lett. Ezt az öt, egyformán barátságos mérkőzést megelőzte a történelmi nyitórandevú 1920-ban, amit persze most szíves-örömest emlegetnek fel a svédek, hiszen azt - az antwerpeni olimpián vívott - meccset 9-0-ás kiütéssel zárták. Ezúttal beérnék egy minimális győzelemmel is.

D csoport, 1. forduló:

Görögország-Svédország, hétfő 20:45 ó
-------------------------------------
Salzburg, Wals-Siezenheim Stadion, v.: Massimo Busacca (svájci)

A várható kezdőcsapatok:

Görögország:
-----------
Andonisz Nikopolidisz - Vaszilis Torosszidisz, Szotirisz Kirgiakosz, Trajanosz Dellasz, Gurkasz Szeitaridisz - Angelosz Baszinasz, Georgosz Karagunisz, Kosztasz Kacuranisz - Jannisz Amanatidisz, Teofanisz Gekasz, Angelosz Hariszteasz
Svédország:
-----------
Andreas Isaksson - Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson, Niclas Alexandersson - Tobias Linderoth, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg, Sebastian Larsson - Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását