2024. április 28. - Valéria

Kubica győzött, kettős BMW-siker

Robert Kubica, a BMW-Sauber lengyel pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei hetedik futamát, a Kanadai Nagydíjat.
2008. június 8. vasárnap 22:32 - Hírextra
Kubica mögött csapattársa, a német Nick Heidfeld lett a második, a brit David Coulthard (Red Bull) pedig a harmadik. A 23 éves lengyel pilóta, aki pályafutása első futamgyőzelmét szerezte meg, ezzel átvette a vezetést a brit Lewis Hamiltontól a vb-pontversenyben.

Kelet-európai versenyző első alkalommal aratott GP-győzelmet az autósport elitkategóriájában.
A német Adrian Sutil autója a 14. körben megállt, és mivel nem tudták elszállítani, beküldték a biztonsági autót. A kényszerszünet alatt Hamilton (McLaren-Mercedes) a boxutcában belerohant a vb-címvédő finn Kimi Ra:ikkönen Ferrarijába, ennek nyomán mindketten kénytelenek voltak feladni a versenyt. Ezt követően Kubica a boxlátogatások után az élre állt és történelmi sikert aratott.
Gond nélkül zajlott le a start, Hamilton megőrizet első helyét, mögötte Kubica és Ra:ikkönen száguldott, Rosberg viszont megelőzte Alonsót és felzárkózott a negyedik helyre.

A pilóták békésen "vonatoztak" körbe-körbe, említésre méltó esemény nem történt, ám a német Adrian Sutil autója a 14. körben megállt, a pilóta "leparkolt" a pálya szélén, a fék pedig kigyulladt. Beküldték a biztonsági autót.

A kényszerszünet alatt Ra:ikkönen és Hamilton is a boxba látogatott, a kijárat előtt a finn tilos jelzést kapott, lefékezett, a brit ezt nem vette észre, belerohant, mindkét gép összetört, ezzel mindkettejük számára befejeződött a kanadai GP.

A huszadik körben ismét elkezdődött a száguldás, Heidfeld került az élre, igaz, ekkor még nem járt a boxban. A német versenyző a 28. körben tankolt és sikerült Kubica elé visszajönnie. A lengyel azonban nem sokkal később elsuhant mellette.

A zárás előtt 28 körrel Kubica, Heidfeld, Fernando Alonso (Renault) volt a sorrend. A spanyol óriási csatát vívott Heidfelddedel, de nagy igyekezetében a falnak csapódott, ezzel számára is véget ért a kanadai kaland. Coulthard került a harmadik helyre.

Kubica 22 körrel a zárás előtt másodszor is a boxban járt, majd az első helyre tért vissza,  csapattársa, Heidfeld elé. Az 55. körben változatlanul Kubica, Heidfeld, Coulthard volt a sorrend az élen, amely a leintésig már nem változott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását