2024. május 6. - Ivett, Frida

Győzelemmel rajtoltak a németek

A vb-bronzérmes német válogatott magabiztosan, 2-0-ra nyert a lengyelek ellen az Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában, Klagenfurtban. Joachim Löw gárdájának mindkét gólját a Lengyelországban született Lukas Podolski szerezte, az elsőt a 20.,
2008. június 8. vasárnap 22:43 - Hírextra
A vb-bronzérmes német válogatott magabiztosan, 2-0-ra nyert a lengyelek ellen az Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában, Klagenfurtban.

Joachim Löw gárdájának mindkét gólját a Lengyelországban született Lukas Podolski szerezte, az elsőt a 20., a másodikat pedig a 72. percben.
A német válogatott az 1996-os angliai kontinensviadal döntőjében aratott diadal óta először nyert mérkőzést Eb-n, 2000-ben és 2004-ben győzelem nélkül búcsúzott a csoportkör után.
B csoport, 1. forduló:
Németország-Lengyelország 2-0 (1-0)
-----------------------------------
Klagenfurt, 30 ezer néző, v: Tom Henning Övrebo (norvég)
gól: Podolski (20., 72.)
sárga lap: Schweinsteiger (64.), illetve Smolarek (40.), Lewandowski (60.)

Németország:
------------
Jens Lehmann - Philipp Lahm, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Marcell Jansen - Clemens Fritz (Bastian Schweinsteiger, 55.), Michael Ballack, Torsten Frings, Lukas Podolski - Mario Gomez (Thomas Hitzlsperger, 75.), Miroslav Klose (Kevin Kuranyi, 91.)

Lengyelország:
--------------
Artur Boruc - Pawel Golanski (Marek Saganowski, 75.), Jacek Bak, Michal Zewlakow, Marcin Wasilewski - Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka - Wojciech Lobodzinski (Lukasz Piszczek, 65.), Jacek Krzynowek, Maciej Zurawski (Roger Guerreiro, a szünetben) - Euzebius Smolarek

I. félidő:
----------
20. perc: Klose kapott remek kiugratást, a 16-os jobb oldalától középre passzolt Podolskinak, aki az üres kapuba helyezett (1-0). A támadó különösebb érzelmi kitörés nélkül ballagott vissza az akció után, láthatóan nem akarta hergelni a közönséget, mivel szülőhazája csapatának lőtt gól.

II. félidő:
-----------
61. perc: Smolarek egy kiugratás után Lehmann mellett a hálóba lőtt, de a játékvezető érvénytelenítette a gólt.
72. perc: egy lengyel védelmi hiba után Klose rosszul találta el a labdát, amely így Podolskihoz perdült, aki 12 m-ről, ballal a jobb felső sarokba bombázott (2-0).

Úgy tűnt, a lengyeleket meglepte, hogy Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya némileg váratlan húzással nem egy klasszikus középpályással egészítette ki a Fritz-Frinks-Ballack tengelyt, hanem a vérbeli csatárt, Podolskit küldte be balszélre. Ennek több nagy helyzet és egy német gól lett az eredménye - a befejező éppen a Bayern ifjú csillaga volt -, a lengyelek pedig csak a félidő végére tértek magukhoz.
A fordulást követően már kiegyenlítettebb volt a játék, ám némi szerencsével az egyébként határozottabb németek - megint csak Podolski révén - megduplázták előnyüket, és el is döntötték az összecsapást.

korábban:
Horvátország-Ausztria 1-0 (1-0)
2. forduló:
csütörtök:
Horvátország-Németország, Klagenfurt 18
Ausztria-Lengyelország, Bécs 20:45
3. forduló:
június 16.:
Ausztria-Németország, Bécs 20:45
Lengyelország-Horvátország, Klagenfurt 20:45

Az állás:
1. Németország 1 1 - - 2-0 3 pont
2. Horvátország 1 1 - - 1-0 3
3. Ausztria 1 - - 1 0-1 0
4. Lengyelország 1 - - 1 0-2 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását