2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Tour de France nem veszélyezteti az olimpiát

Nem kell tartani az olimpiai eltiltástól azoknak a kerékpárosoknak, akik indulnak a júliusi Tour de France-on.
2008. június 8. vasárnap 09:50 - Hírextra
Ezt a szervezők és a nemzetközi szövetség (UCI) jelentette be azok után, hogy a közöttük fennálló nézeteltéréseket változatlanul nem sikerült megoldani - írta cyclingnews című internetes szaklap. Az ASO és az UCI közötti vita hátterében az áll, hogy a három nagy körverseny - Giro d,Italia, Tour de France és a Vuelta a Espana - szervezői szeretnék megőrizni függetlenségüket saját szabályrendszerükkel, ugyanakkor a nemzetközi szövetség azt akarja elérni, hogy ezek a viadalok is legyenek részei a Pro Tour-sorozatnak.

A Tour de France-t ugyanaz a csoport, az Amaury Sport Organisation (ASO) szervezi, amely a márciusi Párizs-Nizza viadalt is. A három hónappal ezelőtti viadal előtt az UCI eltiltással és a licencek megvonással fenyegette meg az indulni szándékozókat, végül a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) iránymutatása szerint az UCI-nak nem a bringásokat kellene büntetnie, hanem a klubokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását