2024. május 2. - Zsigmond

Négy évszak fesztivál

Edda koncerttel, tűzijátékkal, utcabállal kezdődik június 14-én a Négy évszak fesztivál - nyár elnevezésű program a győri Dunakapu téren.
2008. június 7. szombat 11:48 - Hírextra

Több kisebb tematikus fesztivál alkotja az augusztus végéig tartó programfolyamot - közölte Ottófi Rudolf alpolgármester a távirati irodával.

Az egyik újdonság az ír fesztivál lesz július 10. és 13. között. Az esemény fővédnökségét Sólyom László magyar és Mary McAleese ír köztársasági elnök vállalta. Pályázati forrásból rendezi meg a programot a város, amelynek keretében üzletember-találkozót és kulturális eseményeket tartanak. Ezek mellett kiemelt szerepet kapnak az egyházi vonatkozású események, középpontban a győri bazilikában látható Könnyező Szűz Mária-képpel, amelyet Walter Lynch ír püspök hozott magával Győrbe a XII. században, amikor a katolikus üldözések miatt elmenekült Írországból.

A legkisebbek számára is kínálnak újdonságot a szervezők az augusztus elején sorra kerülő I. győri gyerkőcfesztiválon, amikor is három napig a gyerekeké lesz a Rába-parti város. Számos helyszínen egyebek mellett meseszigetek, játszóházak, sütigyár és locs-pocs party várja a legkisebbeket.
Az elmúlt évek városlakók által kedvelt programjai megmaradnak: a Szent László napokat ünnepi misével, körmenettel, koncerttel június 27. és 29. között tartják, a történelmi ünnepi játékokkal kísért barokk esküvőt pedig augusztus elején rendezik.

A fesztivál idejére felállítják a Rába folyón a vízi színpadot, amely Radó-terasz néven koncerteknek ad helyet.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását