2024. május 22. - Júlia, Rita

Kammereréket is javasolja

A szegedi Világkupán 500-on és 1000 m-en is győztes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duót és az 1000 m-en már biztos induló kenus Vajda Attilát 500 m-en is javasolja - további válogatózás nélkül - a pekingi olimpián induló magyar csapatba Angyal Zol
2008. június 7. szombat 20:14 - Hírextra

"Olyan teljesítményt nyújtottak, amely alapján helyük van a kiutazók között és Kammererék esetében a válogatási rendszerben van egy olyan pont, hogy már most javaslatot tehetek arra, hogy a továbbiakban mentesüljenek a küzdelmek alól. Vajda esetében nincs ilyen pont, de a most látottak alapján úgy gondolom, nincs értelme tovább gyötörni. Bár a két egyes indulással valószínűleg nagy pszichés teher nehezedik majd rá Pekingben, de hazai szinten nagyságrendekkel jobb a riválisainál" - mondta sajtótájékoztatóján a szakember.

A szövetség elnöksége szerdán ül össze, akkor várhatóan döntés is születik ezekben a kérdésekben - Angyal egyébként nem számít ellenállásra a grémium részéről -, s amennyiben ez megtörténik, a 12 ötkarikás számból hatban már le is zárul a szelektálás. A Vk-ról Kovács Katalin (K-1 500 m), Vajda (C-1 1000 m) és a Kozmann György, Kolonics György duó (C-2 500 m) már kiharcolta a pekingi csapattagságot.

A többi számban tovább folytatódik a válogatási időszak, a második és egyben utolsó szelektáló viadal a június 27-29-én sorra kerülő szegedi ob lesz. Amennyiben akkor más egység diadalmaskodik az adott számban, mint a Vk-n, július elején szétlövésre kerül sor.
A három női ötkarikás számból kettőben - párosban és négyesben - még nem dőlt el semmi, bár a Kovács vezette egységek lépéselőnybe kerültek.

"Akár még fordulhat is a kocka, majd meglátjuk. Az egyes és a páros között 65 perc lesz az olimpián, majd a csapat kialakulása után lehet elkezdeni arról gondolkodni, hogy engedélyezzük-e a duplázást vagy esetleg a triplázást, illetve más megoldást keressünk" - mondta ezzel kapcsolatban Angyal Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását