2024. május 19. - Ivó, Milán

Ismét visszavonták a megbízatását

Bár május végén a bíróság jogerősen visszahelyezte állásába Zádor Tamást, az Iparművészeti Múzeum volt gazdasági igazgatóját, Hiller István oktatási és kulturális miniszter ismét visszavonta vezetői megbízatását. Ezt maga Zádor Tamás közölte az MTI-vel sz
2008. június 7. szombat 18:17 - Hírextra

Zádor Tamás emlékeztetett rá: a Fővárosi Munkaügyi Bíróság május 29-én hozott jogerős ítéletet ügyében, és visszahelyezte az Iparművészeti Múzeum gazdasági igazgatói állásába, amit korábban csaknem 10 évig töltött be.

A jogerős ítélet másnapján, május 30-án Hiller István oktatási és kulturális miniszter azonnali hatállyal, indoklás nélkül, tartós betegállományomban, ismételten visszavonta magasabb vezetői megbízásomat, jogellenesen - tette hozzá.

Az oktatási és kulturális miniszter tavaly augusztus 30-án vonta vissza Zádor Tamás gazdasági igazgató és Takács Imre főigazgató megbízatását. A munkaügyi bíróságok első fokon, nem jogerősen áprilisban döntöttek a főigazgató és a gazdasági igazgató ügyében: jogszerűtlennek minősítették és érvénytelenítették a felmentéseket. A munkaügyi per Takács Imre esetében is jogerős lett, a Népszava értesülése szerint szombattól ismét Takács Imre áll a múzeum élén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását