2024. május 13. - Szervác, Imola

Az első meccs

Rövid összefoglaló
2008. június 7. szombat 20:38 - Hírextra
A csoport, 1. forduló:
Csehország-Svájc 1-0 (0-0)
----------------------------
Bázel, 40 000 néző, v: Rosetti (olasz)
gól: Sverkos (71.)
sárga lap: Magnin (59.), Vonlanthen (76.), Barnetta (95.)

Csehország:
-----------
Petr Cech - Zdenek Grygera, Tomas Ujfalusi, David Rozehnal, Marek Jankulovski - Jaroslav Plasil, Jan Polak, David Jarolim (Radoslav Kovac, 87.), Tomas Galasek, Libor Sionko (Stanislav Vlcek, 84.) - Jan Koller (Vaclav Sverkos, 57.)

Svájc:
------
Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner (Johan Vonlanthen, 75.), Patrick Müller, Philippe Senderos Ludovic Magnin - Tranquillo Barnetta, Gökhan Inler, Gelson Fernandes, Valon Behrami (Eren Derdiyok, 84.) - Alexander Frei (Hakan Yakin, a szünetben), Marco Streller

I. félidő:
----------
19. perc: Inler tört nagy lendülettel előre, a tizenhatos vonaláról laposan lőtt, Cech megfogta a középre tartó labdát.

II. félidő:
-----------
71. perc: Rozehnal előrefejelt labdája az egyedül hagyott Sverkoshoz került és a csereként beállt játékos 12 méterről, külsővel laposan a jobb sarokba lőtte a labdát (1-0).
80. perc: Barnetta 16 méterről leadott lapos lövését Cech kiütötte, a kipattanó labdát Vonlanthen 7 méterről a felső kapufára bombázta.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, a többet támadó svájciak hagyták ki a veszélyesebb helyzeteket. A játékrész végén egy ütközés után a hazaiak elvesztették csapatkapitányukat és vezéregyéniségüket, a térdsérülést szenvedő Alexander Freit.
A második játékrészt aktívabban kezdték a svájciak, az első tíz percben a csehek a felezővonalat sem lépték át. A folytatásban is Strellerék irányították a játékot, a csehek kidolgozott akcióból nem tudtak helyzetet kialakítani, a kapu közelében elvégzett szabadrúgásaik pedig nem jelentettek veszélyt. Mégis megszerezték a vezetést a 71. percben Sverkos révén, aki az első igazi cseh helyzetből azonnal gólt lőtt.
Az utolsó negyed órában fölénybe kerültek a hazaiak, akik azonban csak a felső kapufát találták el és rendkívül balszerencsés vereséget szenvedtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását