2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sokmilliárdos profitot termel az "ökomaffia"

Olaszországban évente több mint 18 milliárd euró haszonra tesz szert az "ökomaffia" a veszélyes hulladékok törvénybe ütköző módszerekkel történő eltüntetésével.
2008. június 6. péntek 08:48 - Hírextra
A Legambiente olasz környezetvédelmi szervezet jelentése szerint évente egy 2000 méter magas hegy belsejét kitöltő mennyiségű mérgező hulladék tűnik el az országban. Különböző vállalatok megbízásából több mint 200 maffiaklán foglalkozik azzal, hogy becsomagolja a veszélyes hulladékot, és ártalmatlan, hétköznapi szemétként szabadul meg tőle nyilvános lerakóhelyeken vagy szemétégetőkben.

A szervezett bűnbandák eszköztárával operáló ökomaffia elsősorban Campania, Calabria, Szicília és Puglia tartományban működteti kifejezetten hatékony és rugalmas hálózatát.

Az Olaszországban keletkezett veszélyes hulladékot Tunéziába, Pakisztánba, Kínába és Szenegálba szállítják el, és ott dolgozzák fel, ám Szerbiából, Horvátországból és Albániából viszont éppen Olaszországban köt ki jelentős mennyiségű, környezetre káros szemét.

A jelentés szerint tavaly 27 százalékkal nőtt a környezetkárosító bűncselekmények vádjával őrizetbe vett személyek száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását