2024. május 2. - Zsigmond

Örömünnep a hokiválogatottal

Több százan köszöntötték a világelitbe feljutott magyar hokiválogatott tagjait a SYMA-csarnokban. A rajongók beszélgethettek, aláírásokat gyűjthettek, közösen fényképezkedhettek az áprilisi szapporói divízió I-es világbajnokságot megnyerő csapat játékosai
2008. június 6. péntek 18:25 - Hírextra
Az ünnepséget színes programok kísérték, fellépett többek között a sportág nagy szerelmese, Ganxsta Zolee is. A hokisok jól bírták a rohamokat, noha sokuknak már elkezdődtek a következő szezont felvezető edzések. A válogatott teljes létszámban megjelent. Pat Cortina szövetségi kapitány - akinek szerződés-hosszabbítását rögzítő szerződésről már csak az aláírás hiányzik - még mindig alig hiszi el, hogy tanítványai ilyen nagy népszerűségnek örvendenek.

"Jó látni, hogy az emberek milyen nagyra értékelik, hogy a csapat az ismert háttérrel mire volt képes. Azonban az ünnepség-sorozatot hamarosan felváltja a munka, mert jövőre meg kell mutatnunk, hogy tudásunk mennyit ér a világ legjobbjai ellen. Ha megint alázattal, megfelelő összpontosítással és fegyelemmel játszunk, akkor ismét szép napok várnak ránk a svájci vb-n" - mondta az MTI-nek Cortina.

Ocskay Gábor, akit az osztrák bajnokságban erősödött Alba Volán megtartott, reméli, hogy az együttes megugró népszerűsége egyre több gyereket vonz majd: "Ami ma eredmény, az holnap kevés. Szükség van rá, hogy egyre több gyerek hokizzon, és szélesebb legyen a hátország. Szép, hogy sok helyen épül, épült jégpálya, és bízom benne, hogy a jövőben is értékes eredmények elérésére lesz képes a magyar válogatott."

A magyar csapat 70 év után jutott fel a világ legerősebb osztályába azzal, hogy megnyerte a szapporói vb-t az ukrán, a japán, az észt, a horvát és a litván csapat előtt. A 2009. április 24. és május 10. között rendezendő svájci vb-n a világranglista-vezető, 24-szeres világbajnok Kanada, a 2002-ben vb-első Szlovákia és Fehéroroszország lesz a csoportellenfél Zürichben. Az első három helyezett középdöntős, és biztos bennmaradó, míg az utolsó másik három gárda ellen vív körmérkőzést, és ennek az utolsó két helyezettje búcsúzik az élvonaltól.

A helyi szervezőktől kapott pénteki tájékoztatás szerint Cortina alakulata április 24-én 20:15 órakor a szlovákokkal mérkőzik, április 26-án, ugyanebben az időpontban Kanada, április 28-án 16:15 órakor pedig Fehéroroszország következik. A kezdési időpontokat július végén közli a nemzetközi szövetség.

Az ünnepi eseményen Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke bejelentette, hogy április 2-án és 3-án a világ élvonalához tartozó finnekkel játszik felkészülési meccset Pat Cortina gárdája. Az egyik mérkőzést Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában, a másikat Miskolcon rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását