2024. április 29. - Péter

Kifizetik az egészségpénztárak vezetőit

Mégis felvehetik az egészségpénztári vezetők a fizetésüket anélkül, hogy a kinevezésük óta eltelt másfél hónapban érdemi munkát végeztek volna - erősítette meg a Pénzügyminisztérium szóvivője. A pénztárak azért szűnnek meg, mert a működésükről szóló törvé
2008. június 6. péntek 07:37 - Hírextra
Mégis kifizetik a márciusban létrehozott pénztárak vezérigazgatóit - erősítette meg az InfoRádiónak a Pénzügyminisztérium szóvivője.

Pichler Ferenc nem nyilatkozott, de annyit elmondott, hogy a 22 vezető egyenként bruttó 300 ezer forintot kap a másfél hónapos munkáért - illetve csak azért, mert betöltötte a tisztséget, érdemi munkát ugyanis egyikőjük sem végzett.

Nem is végezhetett, mert a februárban elfogadott pénztártörvényben rögzített új rendszer csak jövőre indult volna el, azután, hogy egy nyilvános árverésen ellátási területet vásároltak a társaságok. Erre azonban nem került sor, ugyanis az Országgyűlés viharos gyorsasággal hatályon kívül helyezte a jogszabályt.

Most a végelszámolók szüntetik meg az egyenként 20 millió forintos alaptőkével létrehozott 22 állami egészségbiztosítási pénztárat. A pénztárvezetőknek április 17. óta van szerződésük; másfél havi bérüket a végelszámolóktól kapják meg.

Korábban Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádióban cáfolta, hogy kifizetik a vezérigazgatókat. A 22 pénztárvezető csaknem bruttó 7 millió forintot kaphat egy-másfél héten belül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását