2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az első rangadó

A labdarúgó Európa-bajnokság első igazi rangadójára vasárnap este kerül sor, amikor a máris skandalum övezte német-lengyel összecsapást rendezik meg.
2008. június 6. péntek 12:51 - Hírextra
A hét közben nagy botrányt kavart ugyanis a Super Express című lengyel újság címlapja, amelyen a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, a holland Leo Beenhakker látható, kezében két levágott fejjel. Történetesen Joachim Löwnek, a németek szövetségi kapitányának és Michael Ballack csapatkapitánynak - vértől erősen csöpögő - fejével. S alatta a nagybetűs felirat: "Leo, szállítsd nekünk a fejeket."

Mindezek ellenére óriási meglepetés lenne, ha a lengyelek győznének, ráadásul ez azt jelentené, hogy a Nationalelf az 1996-os kontinensviadal döntőjében a csehek fölött aratott 2-1-es siker óta képtelen nyerni Eb-n. 2000-ben két vereséggel, egy döntetlennel, 2004-ben pedig egy vereséggel és két döntetlennel búcsúztak a németek a csoportküzdelmektől.

A két csapat eddig 14-szer találkozott, 10 német győzelem mellett négy döntetlen született.

B csoport, 1. forduló:

Németország-Lengyelország, 20:45 ó

Klagenfurt, Wörthersee Stadion, v.: Tom Henning Övrebo (norvég)

A várható kezdőcsapatok:

Németország:

Jens Lehmann - Philipp Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Thomas Hitzlsperger - David Odonkor, Torsten Frings, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger - Miroslav Klose, Lukas Podolski

Lengyelország:

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Jacek Bak, Mariusz Jop, Jakub Wawrzyniak - Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynowek, Euzebiusz Smolarek - Tomasz Zahorski, Maciej Zurawski
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását