2023. szeptember 23. - Tekla

Paktumot kötött Gyurcsány

A Magyar Hírlap értesülése szerint mind Gyurcsány Ferenc, mind Kóka János környezetében számolnak azzal, hogy az SZDSZ eddigi elnöke alulmarad a liberális párt szombati vezetőválasztásán: ha azonban így történne, Kóka kivinné a liberális parlamenti frakci
2008. június 5. csütörtök 08:05 - Hírextra
A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő-pártelnök és Kóka János, az SZDSZ elnöke folyamatosan egyeztetnek politikai pozícióik megőrzése érdekében.

Ha a liberálisok hétvégi tisztújító küldöttgyűlésükön nem Kóka Jánost választanák újra, vagy riválisa, Fodor Gábor nem meggyőző fölénnyel nyerne, a jelenlegi pártelnök szétszakíthatja a parlamenti frakciót - olvasható a cikkben.

A képviselőcsoportnak nagyjából kétharmada mondható inkább Kóka-pártinak, pontosabban Fodor-ellenesnek. Kóka a hozzá csatlakozó képviselőkkel - megfelelő ellentételezésért cserébe - megegyezne a kisebbségi szocialista kormány támogatásáról, s ezzel stabilizálná Gyurcsány Ferenc miniszterelnök helyzetét - állítja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a lap.

"A lépés nem feltétlenül jelentene pártszakadást, a kettős hatalom szoros elnökválasztási eredmény esetén akár működhet is" - idéz név nélkül a Magyar Hírlap egy szabad demokrata képviselőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását