2024. április 26. - Ervin

Amennyit nyernek, annyit bukhatnak

Több milliót nyerhetnek, de ugyanennyit veszíthetnek az önkormányzatok, ha az uniós pályázathoz vállalt esélyegyenlőségi tervet nem valósítják meg - írta a csütörtöki Népszava.
2008. június 5. csütörtök 08:08 - Hírextra
A többmilliós pályázati pénzek remé­nyében többet vállalnak az önkormányzatok, mint amennyit teljesíteni képesek - mondta a lapnak Zongor Gábor. A Települési Önkormányzatok Szövetségnek főtitkára ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy az önkormányzatoknak egyebek mellett települési, közoktatási esélyegyenlőségi programot kell készíteni az uniós pályázatok elnyeréséhez, de ha az abban vállaltak nem teljesülnek, a pénzt később vissza kell fizetni.

Komka Norbert, a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda mód­szertani vezetője szerint ugyanakkor előrelépés, hogy a jelentős forrásigényű pályázatoknál már elvárt követelmény az esélyegyenlőségi program, ami a helyi közügyekre, az önkormányzat által ellátott feladatokra, a fejlesztési tervekre és az antiszegregáció megoldására terjedhet ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását