2024. március 29. - Auguszta

Horribilis jutalmak az illetékhivatalban

Pótmagánvádat készülnek benyújtani a Fejér megyei önkormányzat illetékhivatalában követett gyanús jutalmazási gyakorlat miatt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
2008. június 5. csütörtök 09:33 - Hírextra
Az ügy kivizsgálása még 2006-ban kezdődött, miután a 2005-re az illetékhivatal köztisztviselőinek jutalmazása már 200-250 millió forintba került - olvasható a cikkben.

A közgyűlés több szabálytalanságot feltáró vizsgálata után feljelentést tettek, s a nyomozást a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság folytatta le különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást 2007 végén vádemelési javaslattal adták át a Komárom-Esztergom megyei főügyészségnek. A vádhatóság azonban megszüntette az eljárást azzal, hogy nem történt bűncselekmény, a Legfőbb Ügyészség pedig a döntést helybenhagyta - emlékeztet a lap.

A Fejér megyei önkormányzat közgyűlése szerint azonban bizonyítható, hogy szándékos károkozás történt, ezért a hivatal jogi szakértői azon dolgoznak, hogy elkészítsék a pótmagánvádhoz szükséges iratanyagot - közölte a lappal Varjú Mihály, a hivatal főjegyzője.

Balsay István, a Fejér megyei közgyűlés alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, nem azzal az elvvel volt a baj, hogy az illetékhivatal dolgozóit jutalommal akarták motiválni, hanem azzal, hogy úgy ment ki összesen több mint egymilliárd forint a jutalmakra, hogy illetékbevételi tervet nem is tűzött ki a testület.

"(...) lépten-nyomon a törvénysértés gyanúját tapasztaltuk. Azt mondani, hogy nem történt szándékos károkozás, enyhén szólva is ijesztő" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását