2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb világbajnok doppingolt

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) két évre eltiltotta Antonio Pettigrew korábbi világbajnok atlétát, aki a múlt héten vallotta be, hogy rendszeresen doppingolt.
2008. június 4. szerda 11:21 - Hírextra
Az USADA büntetése jelképesnek tekinthető, miután a 40 éves sportoló már korábban visszavonult. Az ügynökség és az atléta ugyanakkor megállapodott abban, hogy Pettigrew visszaadja az 1997-től 2003-ig nyert érmeit, így a 2000-es sydneyi olimpián szerzett 4x400 m-es aranyérmét, csakúgy mint az 1997-es és 1999-es világbajnokság váltóaranyait is.

A férfi 400 méter 1991-es vb-győztese a múlt héten volt edzője, Trevor Graham tárgyalásán tett vallomást, elismerve, hogy a tréner 1997 januárjától éveken át tiltott szereket adott neki. Elmondta még, hogy a doppingnak köszönhetően futott életében először 44 mp-en belüli időt 400-on.

Kedden Michael Johnson, a 200 és a 400 m világcsúcstartója újságcikkben tudatta a közvéleménnyel, hogy visszaadja a sydneyi játékokon a stafétában szerzett aranyát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását