2024. április 25. - Márk

Sportcsarnokfejlesztés Nyíregyházán

Kiemelt állami beruházásként, több mint két és fél milliárd forintos költségből 2009-ben megkezdődik a nyíregyházi sportcsarnok fejlesztése - közölte sajtótájékoztatón az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés fideszes el
2008. június 4. szerda 18:40 - Hírextra
A húsz éve épült, s akkor a legnagyobb vidéki csarnoknak számító létesítményt teljesen felújítják, bővítik, korszerűsítik a fűtését, kicserélik fedett pályájának parkettáját, s mellé télen jégpályaként működő edzőcsarnok, tekepálya és egy versenyuszoda épül - mondta Seszták Oszkár.

A nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet új igazgatója, Máthé Csaba, akit öt évre neveztek ki június elsején a létesítmény vezetőjének, elmondta: a munkacsarnok 5000 négyzetméteres lesz, s októbertől áprilisig fedett jégpályaként üzemel majd.

A tekecsarnokot tízpályásra tervezik, s az alagsorban kialakítanak egy 2000 négyzetméteres fittnessz-termet is.

A versenyuszoda 50 méteres és 10 pályás lesz, mintegy 500 nézőt befogadó lelátóval.
A fűtéskorszerűsítés során kicserélik az ajtókat, ablakokat, megoldják a sportcsarnok külső szigetelését, s az ötrétegű parketta cseréje is megtörténik a beruházás során, amelynek forrásait uniós pályázaton tervezik előteremteni, de szó van magántőke bevonásáról is a PPP (Public Private Partnership) program keretében.

Az igazgató tájékoztatott arról is, hogy a nyíregyházi sportcsarnok ad otthont július 18-án az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott Románia elleni barátságos mérkőzésének. Októberben vagy novemberben a férfi válogatott is a nyírségi nagyvárosban lép pályára, egyik Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésén. Jövőre a teke Világ Kupának ad otthont a létesítmény, 2010-ben pedig a főiskolai női és férfi világbajnokságot rendezik a csarnokban. Amennyiben 2011-ben Magyarország lesz a házigazdája a férfi kézilabda-világbajnokságnak, a tervek szerint Nyíregyházán több találkozót is játszanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását