2024. július 23. - Lenke

Jó, hogy szigorodtak reklámozások

Kökény Mihály (MSZP) jónak tartja, hogy a gazdasági reklámtevékenység feltételeiről szóló törvényjavaslatba bekerültek olyan módosító indítványok, amelyek szigorítják a dohánytermékek reklámját - erről a politikus szerdán beszélt az MTI-nek.
2008. június 4. szerda 18:09 - Hírextra
Példaként említette, a dohánytermékek eladási helyén szigorították a dohányáruk reklámját, ami vonatkozik mind a reklám méretére, mind annak elhelyezésére, a veszélyekre figyelmeztető feliratok méretét ugyanakkor a teljes felület 20 százalékáról 30-ra emelték.

Változás még, hogy dohánycégek a jövőben nem szponzorálhatnak sport, kulturális és egészségügyi rendezvényt, és semmilyen módon nem támogathatnak politikai pártokat, vagy azok rendezvényeit - mondta a politikus.

Kökény Mihály hangsúlyozta: a módosítás teljes összhangban van a dohányzás elleni keretegyezménnyel, amelyet Magyarország már elfogadott.

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvényjavaslatról várhatóan jövő heti ülésén szavaz az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását