2024. április 20. - Tivadar

Csapnivaló a fegyelmünk

A május végi határidő lejártát követően még mindig zsákszámra érkeznek a nagy cégbíróságokra a beadványok - írta a szerdai Világgazdaság.
2008. június 4. szerda 08:38 - Hírextra
Kenesei Judit, a cégbíróság vezetője a lapnak elmondta, hogy a fővárosban mintegy 120 ezer a mérlegbeadásra kötelezett gazdasági társaságok száma. Ehhez képest évente körülbelül harmincezren adósak maradnak vele. A Pest Megyei Cégbíróságon még rosszabbak a tapasztalatok: a 65 ezer bejegyzett vállalkozásnak alig több mint a fele nyújt be mérleget - hívta fel a figyelmet a lap.

A bírák képtelenek az ellenőrzésre: ha felfedezik a hiányt, törvényességi felügyeleti eljárást indítanak, amely a cég megszűntté nyilvánításával végződhet. Ám bajban lennének a bírák, ha egyszerre több tízezernyi törvényességi felügyeleti eljárást kellene lefolytatniuk, mert erre sem emberük, sem eszközük sincs - olvasható a cikkben, amely arra is kitér, hogy a szakemberek csak a jövő évtől kötelező elektronikus mérlegbeadástól remélik a nagyobb fegyelmet: akkor ugyanis rögtön kiszűrhető lesz a mulasztás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását