2024. március 29. - Auguszta

Vizsgálat a gyilkos gyógyszer miatt

Az illetékes gyógyszerügyi hatóság elrendelte egy kínai gyártmányú humán immunglobulin készítmény vizsgálatát, miután nagy valószínűséggel a hepatitis A és a veszettség gyógykezelésére használt szer okozta hat beteg halálát a déli Csianghszi (Jiangxi) tar
2008. június 3. kedd 16:32 - Hírextra
A folyamatban lévő vizsgálatok kimutatták, hogy néhány készítménnyel kapcsolatban problémák vannak, de hogy közvetlenül mi okozta a betegek halálát, azt még nem sikerült megállapítani - mondta Jen Csiang-jing (Yan Jiangying), az állami élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság szóvivője.

Az egyelőre még tisztázatlan haláleseteket május 22 és 28-a között jelentették a tartomány közigazgatási központjában lévő Nancsang (Nanchang) Egyetemen kórházából. A hat beteget a Jiangxi Boya Bio-pharmaceutical vállalat humán immunglobulin készítményével kezelték.

A szakhatóság Kína szerte felfüggesztette a problémás szer használatát, a gyártót pedig arra kötelezte, hogy hívja vissza ezeket a készítményeit.

A kórház akkor figyelt fel arra, hogy esetleg a humán immunglobulin okozhatja a betegek halálát, amikor egy jó általános állapotú leukémiás beteg a készítmény beadása után hirtelen elhunyt.

A kórház ebben az évben kétféle humán immunglobulint vásárolt, a márciusban beszerzett 300 készítménynek nem voltak mellékhatásai.

A humán immunglobulin egy specifikus fehérje, amelyet az immunrendszer termel antigének ellen, és kulcsfontosságú szerepe van a betegségek leküzdésében.

Idén áprilisban egy kínai gyógyszeripari vállalat öt tisztségviselőjét hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, mert szennyezett antibiotikumokat forgalmaztak és ezzel több mint egy tucat beteg halálát okozták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását