2023. december 10. - Judit

"Orbán elismerte, hogy hazudott"

A kormányszóvivő szerint Orbán Viktor ismét hazudott, és ezt saját maga egy hétfői konferencián tartott beszédével ismerte el - mondta a kormányszóvivő kedden az MTI-nek.
2008. június 3. kedd 15:36 - Hírextra
A Fidesz elnöke egy hétfői konferencián úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak szüksége van a Déli Áramlat gázvezetékre, jóllehet az elmúlt hónapokban egyenesen puccsról beszélt a gázvezeték kapcsán" - fogalmazott közleményében Daróczi Dávid.

A szóvivő úgy vélte, ezek után az a legkevesebb, hogy a Fidesz elnöke elnézést kér a választóktól, mert becsapta őket; a szerződés előkészítésében részt vevő szakértőktől és a kormány tagjaitól pedig azért, mert alaptalanul vádaskodott.

Daróczi Dávid szerint Orbán Viktor hétfőn, a Déli Áramlat gázvezetékről az Oroszország és az Európai Unió biztonságpolitikai kérdései című konferencián azt mondta: "ha jó üzleti megállapodást lehet kötni az oroszokkal, akkor kössük meg!". A kormányszóvivő ennek kapcsán megjegyezte: ez éppen az ellenkezője Orbán Viktor eddigi álláspontjának, hiszen a Fidesz azért ostorozta a kormányt az elmúlt hónapokban, mert megállapodást kötött Oroszországgal hazánk gázellátásának biztonsága érdekében.

Hozzátette: hétfőn már a Fidesz elnöke is a kormány álláspontját ismételte meg a konferencián, hiszen azt mondta, szükség van a gázellátás beszerzési forrásainak bővítésére és alternatív útvonalakra is. Daróczi Dávid megjegyezte: a kormány éppen ezért vesz részt mindkét, az Európai Unió által támogatott gázvezeték megépítésében, vagyis a Nabucco és a Déli Áramlat projektben is.

A kormányszóvivő szerint a Fidesz titkos programjáról eddig kiszivárgott hírekből az is egyértelmű, hogy ha Orbán Viktor kormányra kerülne, olyan drasztikus megszorításokat vezetne be, amilyenekre valójában már nincs is szükség. Hozzáfűzte: az ellenzék vezetője két éves megszorításokat harangozott be üzletembereknek, egy fiatal értelmiségiekkel folytatott beszélgetésben pedig a nyugdíjak drasztikus csökkentését helyezte kilátásba.

Orbán Viktor hétfőn a Déli Áramlattal kapcsolatban az Oroszország és az EU biztonságpolitikai kérdései című budapesti konferencián azt mondta: a gázszerződés nem visz közelebb az energiaforrások diverzifikálásához. A jó üzleti megállapodást meg kell kötni az oroszokkal, de nem a diverzifikálás helyett - mondta, hozzátéve: a Déli Áramlat kormányzati politikai marketingje számos megtévesztést tartalmaz.

A pártelnök a konferencián tartott előadásában kiemelte, hogy a Fidesz tiszteli Oroszországot, és tisztában van annak világpolitikai szerepével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tekla
2008. június 3. 21:07
Csodálkozom, hogy ilyen sötét vagy thurvj97. Ki hazudik? Ez a daróci komiszóvivő egy pimasz kiszseggnyaló, egy féreg. A koszos kormány minden tagja pimasz hazug szemét, de ti vagy pénzért, vagy a primitív agymosott lelketektől determinálva mocskolódtok. A tetü fletó öszödi pimaszsága nektek semmi? Ki hazudik hazánk szégyenei? ki?
thurvj97
2008. június 3. 20:08
Nehogy nyilvánosan gyónjál Viktor, mert több napig itt ülhetünk a monitor előtt, ha el akarjuk olvasni miben hazudtál nekünk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását