2024. május 3. - Tímea, Irma

Rasszista foci a törököknél

Orhan Pamuk Nobel-díjas török író szerint a labdarúgás hazájában a nacionalizmus és az idegengyűlölet táptalaja. "Nálunk a labdarúgás nem a nemzeti érzést, hanem az idegengyűlölet és a nacionalizmust erősíti az emberekben" - mondta Pamuk a Der Spiegel cím
2008. június 2. hétfő 09:20 - Hírextra
"Felháborító volt, ahogy a török játékosok és vezetők a 2006-os németországi világbajnokság előtt, az elbukott pótselejtező után rátámadtak a továbbjutó svájciakra és tettleg is bántalmazták őket. Ennél már csak a török média reagálása volt szégyenletesebb. Mindenhol az jelent meg, hogy összeesküvés áldozatai lettünk, a játékvezető szándékosan ejtett ki minket. Senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg mi hibáztunk, vagy az ellenfél jobb volt."

Az író szerint Fatih Terim szövetségi kapitány ultranacionalista, továbbá - más országokkal szemben - ott nem a győzelmek erősítik a nemzeti érzést, hanem a vereségek korbácsolják fel az indulatokat, és a drukkerek gyűlöletet éreznek a válogatott legyőzői iránt.

"Természetesen én is nagyon szurkolok a válogatottnak az Európa-bajnokságon, nekem is fáj, ha kikapunk, de én ilyenkor mindig a saját csapatunkban keresem a hibát, ezért nem vagyok tipikus török futballszurkoló."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását