2024. május 3. - Tímea, Irma

Még mindig Sólyom a király

Sólyom László tavaly október óta vezeti a politikusok népszerűségi rangsorát, Orbán Viktor három hónapja áll a második helyen, Szili Katalin pedig március óta harmadik a rangsorban - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében, amelyet a Népszabadság hétfői szá
2008. június 2. hétfő 08:12 - Hírextra
Sólyom László köztársasági elnök 53 pontos rokonszenvmutatóját Orbán Viktor Fidesz-elnök 47, Szili Katalin szocialista házelnök pedig 46 ponttal követi. A lista első öt helyezettje között rajta kívül még két női politikus is megtalálható: Göncz Kinga külügyminiszter 44, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig 43 ponttal áll a listán.

Az élboly változatlansága mellett külön is figyelemre méltó, hogy egy politikusnak négy ponttal emelkedjen a népszerűségi mutatója: Bajnai Gordon viszont ennyit javított most a megítélésén - emeli ki a cikk.

A 22 politikust tartalmazó lista utolsó két helyén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János SZDSZ-elnök áll 26, illetve 21 ponttal. A kormányfő megítélése az MSZP-sek körében kedvezőtlenebb a múlt hónaphoz képest (akkor 75 pont, most 69 pont), de egyre növekvő szimpátia nyilvánul meg vele szemben a választáson még a szocialistákat támogatók, ma pedig a bizonytalanok közé tartozók körében.

Az adatfelvétel május 15-e és 22-e között zajlott 1.500 fő megkérdezésével, ők együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. június 2. 08:52
Ez egyszerűen hazugság. Vagy ilyen képmutatóak az emberek?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását