2024. április 25. - Márk

Beszélgető műsorral mutatkozott be Natascha Kampusch

Új oldaláról, beszélgető műsorral mutatkozott be vasárnap este Natascha Kampusch, az a húszéves ausztriai lány, aki jószerével egész gyerekkorát elrablója fogságában töltötte.
2008. június 2. hétfő 08:08 - Hírextra

A több hónapos előkészület után a Puls4 magánadón sugárzott talk-show első "interjúalanya" a Forma-1 élő legendája, az 1976-ben súlyos baleset szenvedett Niki Lauda - aki a szörnyű eset nyomait mindmáig az arcán viseli -, a Lauda Air légitársaság tulajdonosa volt. A kötetlen formájú, kávézóasztalnál lefolytatott beszélgetésben az élet dolgairól faggatták egymást - megpróbáltatásról, helytállásról, szenvedésről, örömről és emberi kapcsolatokról. Az előre felvett, nyolcvanperces, őszinte és baráti hangulatú párbeszédnek nagyjából a fele ment adásba.

Az akkor még csak tízéves Natascha 1998. március 2-án tűnt el iskolába menet. Előzőleg csúnyán összeveszett az édesanyjával, akitől el sem köszönt. Elrablója, Wolfgang Priklopil nyolc és fél éven át tartotta bezárva egy ablaktalan, föld alatti helyiségben az osztrák főváros peremén található házában. A lánynak 2006. augusztus 23-án sikerült megszöknie, kihasználva azt a pillanatot, amikor a férfi figyelmét elvonta egy mobilhívás. Elrablója még aznap öngyilkosságot követett el.

A "Natascha Kampusch trifft..." (Natascha Kampusch vendége...) című műsor adásba kerülése előtt a lány elmondta, hogy nehezen szánta rá magát az új szerepkörre, de tudatosan és lelkiismeretesen készült rá. A szabadulása óta eltelt alig két évben egyfolytában a média és a közvélemény figyelmének a középpontjában állt: úgy gondolta, most változtat ezen, és másokat kérdez az életükről, problémáikról és élményeikről. Nem moderátori vagy műsorvezetői szerepre törekedett, sokkal inkább vendégei beszélgető parnere akar lenni, lehetőséget teremtve számukra, hogy kitárják szívüket.

A közéleti személyiséggé vált lány már előzőleg is bevallotta, hogy szeretne a médiában dolgozni, jóllehet nincs megfelelő képzettsége, a középiskolát is most végzi. Érdeklődést mutatott a fotózás és a színészi mesterség iránt is. A fogságban, nyolc és fél éven át a televízió, a rádió és az újságok jelentették számára az egyetlen ablakot a környezetére és a külvilágra.

Niki Lauda feltárta, hogy az interjú előtt kikötötte, találkozni akar Nataschával. Kíváncsi volt rá, hogy mi a lány célja, milyen indítékok mozgatják - egyáltalán, mire vállalkozik egy olyan beszélgetéssel, amelyet egy nem hivatásos folytat vele. Az elhangzottak azonban meggyőzték, és elfogadta a felkérést.

A televízió még további öt adást tervez a műsorból, és a nézettség alapján dönt majd a folytatásról. Natascha nem kap pénzt a fellépésért, csupán az utóértékesítésekből részesedik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását