2024. május 3. - Tímea, Irma

Markhot Ferenc Kórház: vészhelyzet

Ha az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói nem írják alá a HospInvest Zrt. által nekik kínált munkaszerződéseket, akkor az ÁNTSZ-nek kell megszerveznie, hogy júliustól a környéken található intézmények fogadni tudják a betegeket - írta a hétfői Népszava.
2008. június 2. hétfő 08:21 - Hírextra
A lap emlékeztet arra, hogy a kórház dolgozóinak zöme ellenáll: az 1.060 érintettből körülbelül 700-an nem írták alá a cég által kínált munkaszerződést.

A Népszava Falus Ferenctől, az országos tiszti főorvostól azt is megtudta, hogy az egri Markhot Ferenc Kórház fenntartójának kell jeleznie az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), ha a kórház júliustól nem tudja ellátni a feladatát. Ebben az esetben az ÁNTSZ megszervezi, hogy a környéken valahol át tudják venni a feladatokat.

A Népszava szerint az ügynek az a pikantériája, hogy az egri kórház környékén a hatvani, a gyöngyösi és a salgótarjáni intézetek jöhetnek szóba, ezek közül azonban a hatvani és a gyöngyösi kórházat is a HospInvest üzemelteti, így lényegében a cég saját intézményei kaphatnának pluszmunkát az egri ügy miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását