2024. április 27. - Zita

Ki írhat történelmet?

Vagy a detroiti Nicklas Lidström, vagy a pittsburgh-i Sidney Crosby ír történelmet az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), ha csapata megnyeri a Stanley Kupát.
2008. június 2. hétfő 13:29 - Hírextra

A Detroit összesítésben 3-1-re vezet, és ha még egyszer diadalmaskodik, akkor a svéd hátvéd lesz az első európai csapatkapitány, aki bajnoki címhez segíti klubját. Amennyiben a Pittsburgh feltámad, és sorozatban háromszor nyer, abban az esetben Crosby minden idők legfiatalabb Stanley Kupa-győztes kapitánya lesz a maga 21 életévével.

Lidström az NHL első európai hokisa, aki megkapta a legjobb hátvédnek járó Norris Trófeát, valamint megválasztották a rájátszás legértékesebbjének (Conn Smythe Trófea) még 2002-ben.

A döntők történetében egyszer fordult elő, még 1942-ben, hogy egy csapat 1-3-ról - 66 éve ráadásul 0-3-ról - fordítani tudott: a Toronto Maple Leafs éppen a Red Wings ellen vitte véghez a bravúrt.

A Detroit a mostani playoffban tíz hazai meccséből kilencet megnyert, ugyanakkor a Pittsburgh-nek idegenben nem nagyon megy: 4 győzelem és 4 vereség a mérlege. Ráadásul a következő meccsen - magyar idő szerint kedd hajnalban - a hazai Red Wings már számíthat a lábsérüléséből felépült Tomas Holmströmre, a világ egyik legjobb kapuszavaró csatárára is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását