2024. május 13. - Szervác, Imola

Bankhitel és fiktív cégeladás

Csődbűntett elkövetésével és jelentős kárt okozó csalással gyanúsított meg egy nyíregyházi gazdasági társaság ügyvezetőjét a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - közölte a szervezet sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. június 2. hétfő 13:11 - Hírextra

A befejeződött nyomozás adatai szerint a szállodát és vendéglátóhelyet üzemeltető társaság vezetője közel 100 millió forint értékű csődbűntettet és mintegy 30 millió forint összegű csalást követett el - mondta Bordásné Jánvári Regina.

A pénzügyőr hadnagy tájékoztatása szerint az ügyvezető valótlan adatokat szolgáltatva előbb mintegy 20 millió forint összegű bankhitelt igényelt, majd fiktív cégeladással 94 millió forint értékű tárgyi és forgóeszközt tűntetett el vállalkozása vagyonából.

Hozzátette: a vagyonátmentés által előidézet fizetésképtelenséggel a férfi meghiúsította a kamatokkal együtt 30 millió forintot elérő pénzintézeti hitelezői igény kiegyenlítését.

A vámhatóság az ügyet vádemelési javaslattal adta át a nyíregyházi ügyészségnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását