2024. április 19. - Emma

Utálják a melegeket?

Ezúttal sem engedélyezte a moszkvai önkormányzat a melegek felvonulását - közölték az Interfax hírügynökséggel pénteken délután az önkormányzatnál.
2008. május 31. szombat 07:12 - Hírextra
A neve mellőzését kérő illetékes kijelentette: a városi hatóságok álláspontja e kérdésben változatlan, s Jurij Luzskov polgármester mindig nagyon határozottan kitartott amellett, hogy egy ilyen megmozdulás megtartása Moszkvában megengedhetetlen.

A városi hatóságokat e döntésükben etikai és biztonsági megfontolások vezetik. Luzskov rendszerint arra hivatkozik, hogy az orosz társadalom nem fogadja el az ilyen jelenségeket, s a melegparádé elsősorban a résztvevők számára veszélyes.

Az illető emlékeztetett arra, hogy 2006-ban majdnem szomorúan végződött egy nem engedélyezett felvonulás a résztvevők számára, mivel radikális fiatalok megpróbálták megakadályozni a szexuális kisebbségek felvonulását, s csak a rendvédelmi szervek közbelépése akadályozta meg a zavargást Moszkva belvárosában.

Korábban Nyikolaj Alekszejev, a parádé szervezője jelezte, hogy vasárnap a szexuális kisebbségek fel akarnak vonulni a moszkvai önkormányzat épülete előtt, amely a Tverszkaja - a volt Gorkij - utcában található. Alekszejev azt is elmondta, hogy elfogadnak más helyszínre vonatkozó javaslatot is, és továbbra is reménykednek a kompromisszumos megoldásban.
A legutóbbi hasonló kérelem tavaszi elutasítását követően a szexuális kisebbségek kilátásba helyezték, hogy májusban többször rendeznek kisebb meneteket, de a hatóságok ettől is elzárkóztak.

A melegek szervezetei már fordultak Vlagyimir Putyinhoz, utódjához, Dmitrij Medvegyevhez, továbbá az európai emberi jogi bírósághoz is, és érdekükben éppen a minap újra szót emelt az Amnesty International jogvédő szervezet is. Moszkvában ugyan létezik több meleg szórakozóhely is, de a társadalom élesen elutasítja a szexuális kisebbségeket, és Luzskov a homoszexualitást egyenesen az ördögtől valónak is nevezte már.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását