2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újítások az öttusa-vb-n

A budapesti öttusa-világbajnokságot felvezető sajtótájékoztatókon a szervezők többször hangsúlyozták, hogy a magyarországi hagyományokat követve ezúttal is sportágtörténeti újítással állnak elő, amennyiben 150 méteres sugarú körön belül bonyolítják le min
2008. május 30. péntek 11:37 - Hírextra
A vb történéseit az esemény honlapján mozgóképes formátumban is figyelemmel lehet kísérni, a helyszíneken összesen hat kamera rögzíti a versenyzők produkcióját. Az eligazodásban két korábbi kiváló öttusázó, Sárfalvi Péter és Kovács Gergely segít az érdeklődőknek.

A lövészet látványos formában jelenik meg az internetes felületen, az egyes résztvevők kivetített táblája laikus számára is követhetővé teszi a szám lefolyását. Ugyanez a technika két nagy kivetítőn a tágas lőtéren - a SYMA-csarnok kisebb termében - is rendelkezésre áll, egy harmadik táblán pedig az aktuális állást olvashatják le a nézők.

Szellős, levegős a vívóterem is, melyben nyolc páston zajlanak az asszók.

A rendezvényközpont mellett, a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában mobil medencében követik egymást a csoportok úszófutamai, s a park körül, illetve a felállított, mintegy kilencezer néző befogadására alkalmas lelátórendszeren belül zajlik a program szerint a futás. A selejtezős napokon - csütörtökön és pénteken - lovaglás még nincs, legalábbis versenyszerűen, a szakedzők és versenyzők ugyanakkor csütörtökön már megismerkedhettek a rendelkezésre álló állománnyal a lóbemutató alkalmával.

A beltéri és kültéri versenyhelyszínek között szolgáltatók, vendéglátók várják a érdeklődőket, akik a hétvégére a remények szerint megtöltik majd a nézőtereket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását