2024. május 2. - Zsigmond

Újabb vádirat a kecskeméti politikus-üzletember ellen

Újabb vádirat készült el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen a Kecskeméten közismert politikus-vállalkozó, Kovács Sándor ellen, akit a megyei bíróság február 5-én jogerősen folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt három
2008. május 30. péntek 17:24 - Hírextra
Kovács Sándor a jogerős ítélet szerint felszámolóként értékesítette a Café-Minos Kft. ingatlanát, gépeit, eszközeit, a befolyó összeg felett pedig sajátjaként rendelkezett, abból 110,4 millió forint értékben részvényeket vásárolt.

A vállalkozó az ítélethozatalt követően kérelemmel fordult a táblabírósághoz, annak érdekében, hogy egészségi állapotára tekintettel ne kelljen megkezdenie a szabadságvesztés letöltését. Kérelmét a bíróság május 7-én hozott végzésével elutasította - tájékoztatta Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára az MTI-t.

Az újabb ügyben, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen elkészült vádirat szerint Kovács Sándor ismét egy felszámolandó cég, a kecskeméti központú kereskedelmi vállalat, a Zengő Zrt. tucatnyi ingatlanát hirdette meg és az eladásból befolyt, 137 millió forintot meghaladó összeggel sajátjaként rendelkezett.

A megyei bíróság 2001 decemberében hozott végzésében, amely 2002 júniusában emelkedett jogerőre, a Zengő Rt. felszámolójaként a tatabányai székhellyel bejegyzett Ipolyholding Kft.-t jelölte meg, amelynek képviselője Kovács Sándor volt. A kft. 2002. március 1-jén Tatabányáról áttette székhelyét a felszámolásra ítélt Zengő Zrt.-vel megegyező telephelyre, egy nagy értékű, kecskeméti ingatlanra.

Az ÁPV Rt. csaknem 274 millió forint tőketartozás vonatkozásában hitelezői igényt jelentett be a felszámolóhoz a Zengő Rt.-vel szemben, ezért a felszámolandó cég ingatlanjait Kovács Sándor értékesítésre hirdette meg, majd értékesítette.

A befolyt összegeket el kellett volna helyezni a Zengő Rt. számláján a hitelezői igények kielégítése céljából, de Kovács Sándor kincstárjegybe fektette a pénzt. A diszkont kincstárjegyek lejárata után a bank az Ipolyholding Kft. bankszámlájára utalta a pénzt, amelyet a vállalkozó ismét diszkont kincstárjegybe fektetett.

A vádirat szerint a kincstárjegyek futamidejének lejárata után a befolyt pénzekből Kovács Sándor a C.P.S. Zrt. papírjait vásárolta meg. (A jogerős ítélettel végződött perben szereplő, elsikkasztott pénzből is végül ilyen részvényeket vásárolt.)

A cégadatok szerint Kovács Sándor 2002-2005 között a C.P.S. Zrt. igazgatósági tagja volt.
Kovács Sándor Kecskemét közéletének ismert alakja. A rendszerváltás előtt a KISZ központi bizottságnak tagjaként tevékenykedett, így 1990 után is kiváló MSZP-s kapcsolatokkal rendelkezett. Kecskeméten az 1998-as önkormányzati választáson két mandátumot szerző civil szervezet, a Szövetség az Európai Kecskemétért elnökeként gyakran szerepelt a különböző helyi médiumokban. A város politikai életének éveken keresztül aktív szereplője volt, annak ellenére, hogy képviselő-jelöltként nem indult az önkormányzati választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását