2024. május 4. - Mónika, Flórián

Talmácsi második

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a második legjobb időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első szabadedzésén.
2008. május 30. péntek 11:21 - Hírextra
A magyar pilóta, aki szerdán ünnepelte 27. születésnapját, szokása szerint az edzés utolsó másodperceiben teljesítette a leggyorsabb körét (2:15.749 p) a 5,245 km-es mugellói pályán. A legjobb eredményt Pol Espargaro érte el 2:15.341 perccel; a spanyol versenyző szintén a zárás előtt néhány pillanattal robogott végig pokoli sebességgel a vizes pályán. A harmadik az osztrák Michael Ranseder lett, már kissé lemaradva, 2:117.167 perccel.

"Kezdetnek nem is rossz" - mondta az MTI-nek a tréning után Talmácsi. "Az elején még kissé vizes volt a pálya, ám az idő haladtával egyre szárazabb lett, megszoktam és akkor már bátran lehetett menni rajta."

A magyar versenyzőnek szüksége lesz a jó eredményekre, mert címvédőként az idén eddig nem sok babér termett a számára. A világbajnoki pontversenyben a tizedik helyet foglalja el 32 ponttal, 42-vel marad el az éllovas francia Mike di Megliótól. Három esztendeje éppen itt Mugellóban szerezte meg pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmét, amelyre tavaly Valenciában tette fel a koronát a vb-diadallal.

Tehát a rang, a korábbi sikerek köteleznek, ezért Talmácsi és csapata reméli, Olaszországban vége szakad az idei pechsorozatnak.

Könnyű nem lesz: az idő változékony, csütörtökön többször is zápor zúdult a toszkán hegyek karéjában fekvő pályára és könnyen lehet, vasárnapig tart majd az égi áldás. A helyieket, a benzingőz megszállottjait azonban egy cseppet sem zavarja a mostoha idő: csapatostul ballagnak fel a hegyre, hogy végre láthassák imádott motorosaikat: Valentino Rossit, Jorge Lorenzót, Dani Pedrosát és Casey Stonert.

Az Olasz Nagydíj programja:
péntek:
125 kcm: 1. időmérő, 13:10 ó
250 kcm: 1. időmérő, 15:10 ó

szombat:
125 kcm: 2. időmérő 13:15 ó
MotoGP: időmérő 13:55 ó
250 kcm: 2. időmérő 15:10 ó

vasárnap (Olasz Nagydíj):
125 kcm: 11 ó
250 kcm: 12:15 ó
MotoGP: 14 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását