2024. április 27. - Zita

Polgármesteri észrevétel a testület önfeloszlatása ellen Pilisjászfalun

Önfeloszlatást szavazott meg legutóbbi ülésén a Pest megyei Pilisjászfalu önkormányzati testülete, a döntéssel szemben észrevétellel él a falu polgármestere, aki pénteken tájékoztatta erről az MTI-t.
2008. május 30. péntek 16:37 - Hírextra
Gál Gabriella elmondta, hogy az önkormányzati törvény ad lehetőséget az észrevételre abban az esetben, ha a polgármester megítélése szerint a testület, illetve a falu érdekei ellen születik az önfeloszlatásról szóló döntés. Ennek megfelelően június 12-re tűzte ki az új ülés időpontját. Megítélése szerint ugyanis az önkormányzatnál kezdett adósságrendezési eljárás lebonyolítását akadályozná az új testület megválasztásával járó procedúra.

A 10 tagú testület - valamennyien függetlenek - 6-3 arányban azért döntött az önfeloszlatás mellett, mert - amint azt Bányai József képviselő korábban az MTI-nek elmondta - álláspontjuk szerint a polgármester törvénytelen eszközökkel vezeti a testületet.

Gál Gabriella viszont az őt ért támadások mögött éppen az általa kezdeményezett adósságrendezési eljárást véli, ami nézete szerint többek érdekeit sértheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását