2024. április 24. - György

Már nem szennyezett a Hárosi-öböl

Megszűnt a fehér, opálos, sűrű anyag utánpótlása, amely a hárosi Duna-ág vizét szennyezte, s bár az elsődleges információk szerint az anyag nem volt szennyező, a zöldhatóság vizsgálja a környező ipari létesítmények szennyvíz-elvezetését - tájékoztatta a K
2008. május 30. péntek 16:16 - Hírextra
A budapesti Hárosi-öböl vizéből vett vízminta laboratóriumi vizsgálata azt mutatta, hogy a szennyezett vízben talált anyag nem mérgező, az a környezetet nem veszélyeztette és halpusztulás sem történt - áll a közleményben.

A felügyelőség hozzátette, hogy a folyadékot nem tudták beazonosítani, mert az nem tartalmaz jelentős mennyiségben egy adott tevékenységre jellemző szennyező anyagot.

A fehér anyag egy magáncsatornából származik, amely a Fővárosi Csatornázási Művek tájékoztatása szerint a volt Budafoki Papírgyár csapadékvíz-elvezetésére épült ki. A felügyelőség a rendelkezésére álló információk alapján megkezdi a környéken működő ipari létesítmények szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetésének helyszíni ellenőrzését, különös tekintettel a volt papírgyár területére.

A hárosi Duna-ágnál, Budapesten szerdán észlelték, hogy sűrű, fehér anyag folyik a vízbe, amelyből a környezetvédelmi felügyelőség még aznap mintát vett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását