2024. április 19. - Emma

A Debreceni Egyetem gyógyintézettel gazdagodott

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) új részlegeként működik a jövőben a Mátrai Gyógyintézet (MÁGY), miután az egészségügyi kormányzat döntött az integrációról - közölte Fésüs László akadémikus, a Debreceni Egyetem (DE) rektora
2008. május 30. péntek 14:34 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a két intézmény közötti együttműködés már több éves, s a DE szenátusa tavaly hozott határozatot az integrációról, amit most szentesített az Egészségügyi Minisztérium.

A Mátraházán és Kékestetőn összesen 405 ággyal rendelkező MÁGY 2006-tól működött a DEOEC oktató kórházaként, s a mostani szervezeti átalakítást mindkét intézmény dolgozói és vezetői támogatták - tette hozzá a rektor.

A két intézmény - az országos intézetek átalakítására vonatkozó reformcélokhoz illeszkedően - már együttműködésük kezdeti szakaszában kezdeményezte az integrációt, felvázolva azt a tervet is, hogy a második szakaszban a DE a MÁGY-nak az egyetem gazdasági társaságává történő átalakítását kívánja megvalósítani - mondta el a részleteket Fuxreiter Margit, a DEOEC stratégiai igazgató-helyettese.

Megítélése szerint ez utóbbi lépés példa lehet más intézmények szakmai és gazdaságilag hatékony együttműködésére is.

A szervezeti integráció eredményeként tovább javul a betegellátás színvonala, a magas szintű rehabilitációs képzés feltételrendszere, s a gazdaságilag eddig is stabil MÁGY egy pénzügyileg is egyedülállóan stabil, és jelentős fejlesztéseket önerőből megvalósító intézmény, a DEOEC keretei között folytathatja tevékenységét - fűzte hozzá.

Utóbbi kapcsán megjegyezte: a MÁGY az ország egyetlen, a DEOEC-ben működő rehabilitációs tanszékének a négyszakmás rehabilitációs klinikai hátterét biztosítja 50-50 belgyógyászati és kardiológiai, 20 onkológiai és 80 tüdőgyógyászati rehabilitációs ágyon.

A 105 aktív ágyból 5-ön intenzív ellátás, 100-on tüdőgyógyászati ellátás folyik - tette hozzá a stratégiai igazgatóhelyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását