2024. április 29. - Péter

Soros viheti a Romát

A csütörtöki nyitás előtt felfüggesztették a kereskedést az AS Roma labdarúgóklub részvényeivel a milánói tőzsdén, miután egy szerdai amerikai újságcikk hatására 16 százalékot emelkedett az áruk.
2008. május 29. csütörtök 15:43 - Hírextra

A papírok ugrásszerű drágulását a The New York Post című lap cikke okozta, mely szerint a Soros György magyar származású amerikai milliárdos által megbízott Joseph Tacopina ügyvéd Rómába utazott, hogy csütörtökön befejezze a hónapok óta tartó tárgyalásokat az egyesület megvételéről. A neves amerikai újság egy bennfentesre hivatkozva közölte írását.

Soros György vételi szándékáról április elején cikkeztek először az olasz lapok, ám legutóbb az terjedt el, hogy visszalép az üzlettől.

Az AS Roma részvényeinek 67 százalékát birtokló Compagnia Italpetroli SpA cég szerdán este légből kapottnak nevezte a The New York Post állításait és cáfolta azokat. Ennek azonban ellentmond, hogy olasz hírügynökségek jelentései szerint Tacopina csütörtök reggel valóban megérkezett az olasz fővárosba.

A római klubot birtokló Sensi-család az elmúlt években mintegy 343 millió eurós adósságot halmozott fel, és hitelező bank nemrég három hónapot adott a válság felszámolására. Korábban a szurkolókon kívül, akik petíciót is írtak ez ügyben, Silvio Berlusconi miniszterelnök is üdvözölte Soros vételi szándékát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását