2024. április 30. - Katalin, Kitti

Horváth Ágnes a szakmával egyeztetne

Egyeztetést kezdeményez a szakmával Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azoknak a "károknak" az enyhítésére, melyeket a népszavazás okozott.
2008. március 12. szerda 21:58 - Hírextra

Horváth Ágnes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése anyagi és szakmai károkat is okozott. Anyagi kárként a társadalombiztosításból kieső 60 milliárd forintot, szakmai kárként az orvos-beteg találkozások növekedését, a felesleges ápolási napok számának várható megugrását, illetve a hálapénzt nevezte.

A vizitdíj bevezetése előtt Európában Magyarországon volt az egyik legtöbb orvos-beteg találkozás, melyet visszaszorítottak, de a vizitdíj eltörlésével ez a szám újra megugorhat - közölte.

Az egyeztetésről szólva Horváth Ágnes azt mondta: háziorvosi és kórházi szervezeteket, a szakmai kollégium képviselőit, járóbeteg-szakellátókat, kamarákat hívnak meg a megbeszélésre, melynek célja, hogy egyeztessenek a kárenyhítés mikéntjéről.

Kiemelte: elvárja az egyeztető partnerektől, - főként a Magyar Orvosi Kamarától - hogy konkrét javaslatokkal érkezzenek a tárgyalásokra. "Ha kiadásnövelést javasolnak az alapellátásban (...), akkor kérem, hogy mondják meg, hogy honnan" - mondta.

A hódmezővásárhelyi kórház hétfő óta nem szed napidíjat; az esetre reagálva Horváth Ágnes azt mondta: bízik abban, hogy az ország valamennyi intézményvezetője törvénytisztelő állampolgár, ezért nem buzdít senkit törvénytelen magatartásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását