2024. május 9. - Gergely

Összeszedték magukat a "pingvinek"

A Pittsburgh Penguins 3-2-re nyert a vendég Detroit Red Wings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, és így összesítésben 2-1-re szépített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcában.
2008. május 29. csütörtök 08:45 - Hírextra
Stanley Kupa-döntő, 3. mérkőzés:
Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

gól: Crosby (18., 23.), Hall (48.), illetve Franzen (35.), Samuelsson (54.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Detroit javára.

Egy-egy kimaradt emberelőny vezette be a meccset, majd olyan mezőnyfölényben játszottak a vendégek, hogy a rivális közel negyedóráig még kapura sem tudott lőni. Ezt követően új támadósorokat rakott össze a hazaiak trénere, és egy csapásra megváltozott a kép. Még a szünet előtt egy saját harmadban eladott korongból fordult a Pittsburgh, és legnagyobb sztárja, Crosby betalált. A Penguins 153:22 perc után volt eredményes, míg az első két felvonásban hibátlan Osgood kapus 154:58 percet követően kapott gólt.

A második játékrész elején Crosby a felsőlécet találta el, utána viszont nem hibázott: az elé csorgó pakkot közelről bekotorta. Lendületben maradtak a hazaiak, Osgoodnak bravúrokra volt szüksége, hogy ne változzon az eredmény. Lassan magához tért a Red Wings, szerzett a kapu idő előtti elmozdulása miatt egy érvénytelen találatot, majd a 35. percben már egy érvényeset is emberelőnyben. Az agyrázkódása után visszatért Franzen vette be Fleury ketrecét. A svéd csatárnak ez volt a 13. playoff-gólja, amivel ebben a kategóriában az élen áll.

A harmadik harmad is pittsburgh-i kapuvassal indult: Hossa emelt rá fonákkal, majd Dupuis kísérlete átcsorgott a detroiti portáson, aki azonban visszanyúlva hatalmasat védett. A 48. percben viszont már nem volt szerencséje: két bravúr után Hall visszalőtte a vádlijára a korongot, és az onnan befelé pattant. Kollegájának, Fleurynek a kapuvas segített Holmström kísérleténél.

Nem adták fel a vendégek, és az első meccsen duplázó Samuelsson takarásból faragott a hátrányból, de egyenlíteni nem sikerült.

A Penguins a rájátszásban mind a kilenc hazai meccsét megnyerte, és otthon már február 24-e, azaz 17 találkozó óta nem kapott ki.

A következő mérkőzést ugyancsak Pittsburghben rendezik magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását