2024. április 28. - Valéria

Nógrád megye önkormányzata is támogatja a salgótarjáni főiskolát

Nógrád megye önkormányzata csütörtökön egyhangú szavazással döntött arról, hogy Salgótarján önkormányzatával közösen pótolja azt az összeget, amitől a múlt évben bevezetett ponthatárok meghatározása miatt esik el a salgótarjáni főiskola. A közgyűlések tám
2008. május 29. csütörtök 17:30 - Hírextra
Salgótarján önkormányzata kedden szintén egyhangúlag hozta meg a finanszírozásról szóló döntést. A megyei közgyűlés e határozatok előtt áprilisban felterjesztésben kérte az oktatási tárca közreműködését abban, hogy működőképes maradhasson a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) pénzügyi és számviteli karának salgótarjáni intézete.

A főiskola szenátusa ugyanis úgy döntött, hogy a 2008/2009-es tanévben csak akkor indítható első évfolyamos alapképzés, ha a hallgatói létszám eléri a 150 főt.

A felvehető létszám azonban csak 40 körülire várható, de a főiskola vezetése ezzel a létszámmal is hozzájárul az első évfolyam indításához, ha a 2008/2009. tanévtől évente hiányzó 86 millió forintos működési forrás fedezetét biztosítja a megyei és a salgótarjáni önkormányzat.

A BGF salgótarjáni intézetében 36 év alatt több mint háromezer hallgató végzett.

A közgazdászképzésben hagyományosan népszerű salgótarjáni pénzügyi és számviteli főiskola tavaly a 180-200 főre tervezett első évfolyamra első lépcsőben alig több mint 30, a pótfelvételi eljárással együtt összesen 77 első éves hallgatót tudott felvenni.

Nógrád megye közgyűlésének csütörtöki ülésén Barna János (Fidesz), a testület alelnöke aggályát fogalmazta meg, hogy a finanszírozási döntéssel csak egy évre odázzák el a problémát. A képviselők többsége azonban a 2007-ben hatályba lépett, a vidéki főiskolákat sújtó új felvételi pontrendszer megváltoztathatósága mellett abban is bízik, hogy eredményesek lesznek a Miskolci Egyetemmel folytatott tárgyalások a salgótarjáni műszaki felsőfokú képzésekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását