2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gondok a Margit híd felújításának engedélyezése körül

Nem engedélyezheti a főváros a Margit híd 13 milliárd forintos felújításának megkezdését, mert az útszélesítés tervét kihagyták a szintén a főváros által készített szabályozási kerettervből (FSZKT) - közölte Láng Zsolt (Fidesz), a II. kerület polgármester
2008. május 29. csütörtök 06:47 - Hírextra
A közlemény szerint a Margit híd felújításának engedélyezése körüli problémák miatt csúszhat a beruházás elindítása, amit a polgármester úgy kommentált: számára érthetetlen, hogy a főváros illetékesei miért nem gondoltak a saját szabályozási tervükre, amikor a híd átépítését tervezték.
A városvezetők előtt is ismert tény, hogy az építési törvény alapján az utak szélesítése a fővárosban csak a Fővárosi Szabályozási Keretterv engedélyével lehetséges - tette hozzá közleményében a polgármester.

Láng Zsolt szerint a készülő átépítés a II. kerület tulajdonában lévő utakat és közterületeket is érinti, ezért már a tervezés megkezdésekor egyeztetnie kellett volna a fővárosnak és a II. kerületnek.
Ha a főváros illetékesei ezt megteszik, a jogi hiányosságokra is időben felhívhatták volna a figyelmüket - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását