2024. május 5. - Györgyi

Elnapolták a döntést

Egy héttel elnapolta a döntést a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára kiírt pályázatról a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága - nyilatkozta a testület elnöke szerdán az MTI-nek.
2008. május 29. csütörtök 06:39 - Hírextra
Danielisz Béla (MSZP) elmondta, hogy a 11 pályázó közül megjelent 10 jelentkezőt zárt ülésen meghallgatták. Az ülésen részt vett a főpolgármester kabinetirodájának képviselője is, akit az elnök arra kért, hogy referáljon a hallottak alapján a történtekről Demszky Gábornak.

A szocialista politikus leszögezte, hogy gyakorlatilag egy hét gondolkodási időt biztosítottak mostani döntésükkel a főpolgármesternek arra, hogy megváltoztassa korábbi álláspontját a személyes meghallgatások ismeretében.

Mint arról az MTI hírt adott, kedden a Főpolgármesteri Kabinet ez ügyben azt javasolta a bizottságnak, hogy nyilvánítsa érvénytelennek a pályázatot. Tiba Zsolt főjegyző jelezte, hogy egy köztisztviselői pályázatot a kiíró bármikor érvénytelennek nyilváníthat. A kabinet szerint a benyújtott pályázatok közül négy valóban jó volt, de nem elég jó.

Az elnök közölte, hogy a jövő héten szerdán vagy kineveznek valakit, vagy a főpolgármester ajánlásának megfelelően érvénytelenítik a pályázatot. Hozzátette, hogy ez ügyben a döntés joga a bizottságé, amely a főpolgármester véleményének ismeretében határoz.

A kabinet által jónak tartott négy pályázó között szerepel a közterület-felügyelet megbízott vezetője és helyettese, valamint a zuglói térfigyelő társulás igazgatója, Lajtár József nyugállományú határőrtábornok, aki Kuncze Gábor belügyminiszter mellett helyettes államtitkár volt. Pályázott egy nyugállományú rendőrtábornok is, Kiss Ernő legutóbb a XIII. kerület rendőrkapitánya volt. A felügyeletet, az év elején bekövetkezett elhalálozásáig, Barna Sándor vezette, aki az 1990-es évek elején Budapest rendőrfőkapitányaként, majd a főpolgármester tanácsadójaként tevékenykedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását