2024. április 28. - Valéria

Életmódváltással fél tonnával könnyebben

Együttesen több mint fél tonna testsúlytól szabadultak meg fél év alatt a Közösen-könnyebben elnevezésű életmódváltó munkahelyi csapatverseny résztvevői - derült ki a csütörtöki eredményhirdetésen. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) és az Egés
2008. május 29. csütörtök 15:18 - Hírextra
Idén 87 munkahely - köztük bankok, iskolák, médiumok, nagyvállalatok - közel 100 csapata és több mint 700 munkavállalója vetélkedett, majdnem mindegy megyéből és a fővárosból érkeztek résztvevők - mondta el Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

A csapatverseny célja az volt, hogy a félév során a lehető legnagyobb fittségi változást érjék el. A résztvevők a fél év alatt 588 kilogrammtól, azaz több mint fél tonna testsúlytól, átlagosan pedig több mint egy kilogrammtól szabadultak meg. A legnagyobb testsúlycsökkenést elérő versenyző 17,6 kilogrammot fogyott.

A derékbőségből összesen 2446 centimétert veszítettek az életmódváltók, az egyik versenyző nem kevesebb mint 21 centiméterrel lett karcsúbb. Az összes csípőméret 2200 centiméterrel, azaz 22 méterrel csökkent. A legerősebb csípőméret-csökkenés 23 centiméter volt.

Az ezúttal másodszor megrendezett életmódváltó munkahelyi versenyt a Fejér megyei Szent György Kórház Csákvári Gyógyintézet Fizioterápia osztályának csoportja nyerte meg. A félév során ők lettek a legfittebbek - jelentette be Monspart Sarolta, a programvezető.

Czinkóczkiné Galambos Gyöngyi gyógytornász, a csapat vezetője a távirati irodának elmondta: nyolcan neveztek a versenyre, hetente rendszeresen jártak az ő általa tartott gyógytornára. Megbeszélték továbbá, hogy mindennap gyalogolnak vagy kerékpároznak, illetve nem használták munkahelyükön a liftet. A mozgást jelenleg sem hagyták abba.

A szervezők szerint a személyes sikereken túl a munkahelyeknek is nyereséges volt, hogy dolgozóik részt vettek a versenyen, hiszen erősödtek a munkatársi kapcsolatok, a dolgozók kellemes légkört teremtettek maguk körül és talán még kevesebbet is hiányoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását