2024. április 18. - Andrea, Ilma

Egyszerűbb és gyorsabb pályáztatás

Egyszerűbben és gyorsabban lehet pályázni ezentúl a halmozottan hátrányos helyzetű diákokat felkaroló Útravaló ösztöndíjprogramra - mondta Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója a kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön Budapest
2008. május 29. csütörtök 14:01 - Hírextra
A kormány előző napi döntése nyomán pontosítják a pályázatra jogosultak körét és a jelentkezéseket elektronikus úton is be lehet majd adni - közölte a főigazgató.

Az idei pályázati kiírások június első hetében jelennek meg, s az oktatási minisztérium, valamint a tárca támogatáskezelő honlapján lesznek elérhetők.

A 2008/2009-es tanévben lehetőség nyílik arra is, hogy a pályázaton a Tehetséggondozó középiskola címet elnyerő intézmények a halmozottan hátrányos helyzetű 7. és 8 osztályos általános iskolai diákoknak tehetséggondozó foglalkoztatásokat szervezzenek. E célra a következő tanévben 200 millió forintot különítenek el.

Borovszky Tímea elmondta, hogy a 2005-ben indított programban jelenleg mintegy 20 ezer halmozottan hátrányos helyzetű diák és csaknem 10 ezer mentortanár vesz részt. A programra az idén mintegy 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Beszámolója szerint a tapasztalatok és az eredmények pozitívak, a programba bekapcsolódó általános iskolások 80 százaléka továbbtanul, s az érettségit adó középiskolába járók 90 százaléka középfokú végzettséget szerez.

A főigazgató azt ígérte, hogy a kifizetésekben ebben az évben már nem lesznek csúszások, a tavalyi lebonyolító-váltás miatti problémák rendeződtek.

Az Útravaló ösztöndíjprogram négy elemből áll. Az Út a középiskolába a 7. és 8. osztályos diákokat és mentoraikat, az Út az érettségihez az érettségit adó középiskolában tanuló 9-12. osztályosokat, valamint a hatosztályos középiskolában tanuló 7-12. osztályosokat és mentoraikat támogatja ösztöndíjjal, míg az Út a szakmához a szakiskolai és szakközépiskolai diákok hiányszakmára való beiskolázását ösztönzi. Az Út a tudományhoz programra közös tanár-diák projekttel, kutatásokkal, innovációkkal lehet pályázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását