2024. április 30. - Katalin, Kitti

Átadták Antall József megtalált mellszobrát

Galambos József, a XV. kerület rendőrkapitánya ünnepélyes keretek között csütörtökön átadta Hajdu László (MSZP) polgármesternek Antall József egykori miniszterelnök mellszobrát, amelyet ismeretlenek a Pestújhelyi térről loptak el még tavaly. Az alkotást k
2008. május 29. csütörtök 16:00 - Hírextra
Hajdu László elmondta: a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a tavaly október végén eltűnt szobor sértetlen állapotban került elő a patakból, amelynek partján két gyerek figyelt fel a fémtárgyra.
A szobrot eltűnése helyétől mintegy 800 méterre találták meg, sértetlen állapotban, a polgármester szerint ez arra utalhat, hogy az elkövetők mégsem színesfémgyűjtők voltak, ahogy azt korábban gondolták.

Az alkotást 2007 májusában már egyszer ellopták, ám később egy csepeli utcán megtalálták. A bronzszobor 2006 nyarán megsérült, akkor egy vihar döntötte le a kőtalapzatról.

Hajdu László tájékoztatása szerint a mellszobrot nem régi helyén, hanem egy általános iskola udvarán állítják fel újra. A szobrot megtaláló gyerekeknek a helyi képviselő-testület köszönetet mondott.

A kerület 2003 decemberében állíttatta fel Kirchmayer Károly szobrászművész alkotását, így akartak emléket állítani a pestújhelyi gyökerű politikusnak - emlékeztetett a kerület szocialista polgármestere, akinek annak idején, a gimnáziumban négy éven át Antall József volt az osztályfőnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását