2024. április 28. - Valéria

Szamurájkarddal, vascsővel estek egymásnak

Megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság ítéletét a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla szerdán abban az ügyben, amelyben életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt ítéltek el első fokon három férfit, egyik ismerősüket pedig felmentetté
2008. május 28. szerda 16:10 - Hírextra
A vádirat szerint a négy férfi baráti kapcsolatban volt egymással, valamennyien részt vettek Szeged éjszakai életében, különböző szórakozó helyeken rendezői feladatot láttak el.

2006. június 21-én éjszaka az elsőrendű vádlott együtt szórakozott P. Attila sértettel Szeged egyik bárjában. A férfi azonban sértegetni kezdett egy vendéget, így a bár üzemeltetője éjfél után felhívta az ott alkalomszerűen őrző-védő feladatokat ellátó D. Lajost, aki távozásra szólította fel a férfit, majd szóváltást követően megütötte.

A dulakodás során a kidobó egy nem azonosítható eszközzel, amit a kocsija csomagtartójából vett elő, az utcán is megütötte a sértettet és az elsőrendű vádlottat. Ezt követően ők távoztak a helyszínről. Később a kidobó értesítette a másodrendű vádlottat, akivel a páros után eredtek, és újra megverték őket.

Az elsőrendű vádlott hazatérése után úgy döntött, éjszaka újra találkozik ismerőseivel, hogy visszatérjenek a nézeteltérésükre, de oda már ő is felkészülten indult, kardot és egy vascsövet is magával vitt, hogy meg tudja védeni magát. Így tett D. Lajos és a másodrendű vádlott is, akik időközben telefonon felhívták a harmad- és negyedrendű vádlottakat. Ők a találkozóra szamurájkarddal, fa asztallábbal, fémből készült baseballütővel és gázpisztollyal érkeztek.

Amikor a felek összetalálkoztak, a vita után ismét dulakodás alakult ki. Az elsőrendű vádlottra a másodrendű a gázpisztollyal rálőtt, majd üldözni kezdték. Ő menekülés közben a kezében levő vascsővel eltalálta D. Lajos állkapcsát, aki az ütés következtében hanyatt esett, és fejét a betonozott földbe verte.

Idővel befejeződött az üldözés, a menekülő férfi elhagyta a helyszínt, az ott maradottak pedig, miután hívták a rendőrséget és a mentőket, fegyvereiket a közeli kukába dobták. A kiérkező rendőröknek azt mondták, roma származású személyek támadtak rájuk.

D. Lajos 2006. július 5-én meghalt a kórházban. Halála koponyatörés, agyzúzódás miatt állt be.
Az elsőrendű vádlott a verekedés során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Őt az első fokon eljáró bíróság felmentette a halált okozó testi sértés miatt emelt vád alól, miután bebizonyosodott, hogy az ütéskor a szándéka kizárólag az őt üldöző távoltartására irányult.

A táblabíróság a másodrendű vádlott, F. Rudolf életveszélyt okozó testi sértés bűntetteként értékelt cselekményénél a társtettességben elkövetettkénti minősítést mellőzte, a könnyű testi sértés vétségeként minősített cselekményét pedig társtettességben elkövetettnek minősítette. A férfi első fokon 3 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, és négy évre eltiltották a közügyektől.

A harmadrendű vádlott F. László Roland cselekményét bűnsegédként elkövetettnek minősítették, és a vele szemben kiszabott börtön tartamát 3 év 6 hónapról, 2 év 8 hónapra enyhítették, és fenntartották a 4 év közügyektől eltiltást.

A negyedrendű vádlott D. Mátyás József cselekményénél a társtettességben elkövetettkénti megjelölést mellőzte a másodfokon eljáró bíróság.

Őt első fokon bűnsegédként 2 év 8 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását