2024. április 27. - Zita

Eltemették a meggyilkolt gimnazistát

Eltemették Nagyatádon a 17 éves Szabó Józsefet, akit osztálytársai olyan brutálisan bántalmaztak, hogy május 21-én belehalt sérüléseibe. A szerdai szertartáson több mint fél ezren vettek részt.
2008. május 28. szerda 18:50 - Hírextra
A gyászszertartáson és a temető kápolnájában tartott misén a részvétüket jelenlétükkel kifejező helybeliek mellett ott voltak a fiú osztálytársai, a nagyatádi néptáncegyüttes, amelynek Szabó József tagja volt, tanárai és barátai.

A gyászszertartás kezdete előtt a fiú kedvenc zenekara, a Kárpátia együttes dala és a Honfoglalás című film zenéje szólt. A fehér koporsó mellett Szabó József osztálytársai álltak sorfalat, kezükben egy szál fehér rózsával.

A Szabó Józsefet búcsúztató pap a fiú halálát okozó erőszakot ostobának és értelmetlennek nevezte.

A Nagyatádról a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba naponta bejáró diákot május 21-én Kaposvár egyik elhagyatott részén két osztálytársa kővel, fával és egy vésővel megverte, majd az eszméletét vesztett fiút egy tóba dobta. Szabó József halálát nagy valószínűséggel fulladás okozta.
A gyermeküket hiába hazaváró szülők bejelentést tettek a rendőrségen. A diák felkutatásában az osztálytársai is részt vettek, végül közülük ketten - egyikük a gyilkosság későbbi kaposvári gyanúsítottja - találtak rá két nappal később.

Őt és a brutális körülmények között meggyilkolt fiú egy másik, Marcaliból való osztálytársát a rendőrség emberölés alapos gyanújával őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Mindketten beismerő vallomást tettek. A bíróság akár 15 év szabadságvesztésre is ítélheti őket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte: a két fiú azzal indokolta tettét, hogy korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".
A tragikusan elhunyt fiú osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a történteket. Csütörtökön szülői értekezlet lesz a Táncsics Mihály Gimnáziumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását