2024. április 19. - Emma

Rózsák Napja

Teljes pompájukban nyílnak már a rózsák a Dísznövénykutató Budatétényi Rozáriumában, ahol május 26-tól június 8-ig van lehetőség az 1200 rózsafajtát bemutató kert megtekintésére. A program keretében május 31-én és június 1-én kétnapos rendezvénysorozatot
2008. május 27. kedd 09:35 - Hírextra

Szombaton, május 31-én lesz a Rózsák Napja. A program reggel 9-kor indul a Budafoki Fúvós Együttes térzenéjével, majd Lovász Irén népdalokat énekel. A megnyitó és a köszöntők után Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin zongorázik, délután és este pedig a Szivárvány Táncegyüttes produkciója látható.

Vasárnap, június elsején délután 5-kor kezdődnek a kulturális események. A Budatétényi Rózsakerti Iskola és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola programjának címe: Néptánccal a rózsákért. Ezután Müller Attila szaxofonozik, majd a Madárdal együttes hangversenyére kerül sor.

A rendezvénysorozat ideje alatt rózsavásárlásra is lesz mód.
A Kertészeti Kutató Intézet munkatársai által Budatétényben kialakított Rozáriumot a Budafok-Tétény XXII. kerületi önkormányzata évek óta figyelemmel kíséri és lehetősége szerint támogatja, Az idei költségvetésbe beépítettek támogatást a rózsakertnek, és most újra megnyitják a kiállítást, amely díjmentesen látogatható - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az 1286 törzskönyvezett - ebből 212 hazai - fajtából álló illatos kert Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye és kiemelkedő biológiai értéket képvisel a szakemberek szerint.

A kert reggel 9-16 óra között van nyitva, csoportos látogatás esetén vezetést is biztosítanak, előzetes egyeztetés után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását