2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Mást gondolnak a szakértők a börtönőr ügyében

Szakértői vélemények ismertetésével folytatódott kedden, a Csongrád Megyei Bíróságon a barátnője megölésével vádolt szegedi börtönőr pere.
2008. május 27. kedd 12:05 - Hírextra
Az ügyet elnapolta a bíróság, miután a védelem által benyújtott magán elmeorvosi szakvélemény ellentétes az eddig rendelkezésre álló szakvéleményekkel. A bíróság a magánszakvéleményt a kirendelt szakértőnek elküldte véleményezésre.

A vád szerint a Szegedi Fegyház és Börtönben körletfelügyelőként dolgozó, 28 éves férfi 2007. augusztus 6-án elment volt barátnőjéhez, akivel két éves kapcsolat után egy hónappal korábban szakítottak. Mivel a férfi úgy vélte, a lány kapcsolatot létesített egy közös barátjukkal, egy 16 centiméteres pengéjű késsel harmincöt alkalommal megszúrta és megvágta a sértettet, aki a sérülésekbe belehalt.

A férfi korábban bűnösnek vallotta magát, s mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

A nyomozás során az igazságügyi elmeorvos-szakértő megállapította: a vádlott kiegyensúlyozatlan, rossz kudarctűrő képességű, ugyanakkor nem elmebeteg és kóros jellegű tudatzavara sincs, enyhe fokú korlátozottság, személyiségzavar azonban megfigyelhető. Véleménye szerint csak részben fogadható el, hogy a férfi nem emlékszik a bűncselekmény elkövetésére, elképzelhető, hogy bizonyos emlékeket elfojt magában.

A keddi tárgyalásra azért kerül sor, mert Bene Zoltán ügyvéd, a vádlott védője új elmeorvos szakértő kirendelését kérte.

A Kecskeméti Igazságügyi Szakértői Intézet szakértője megállapította: a férfi nem gyengeelméjű és nem szenved elmebetegségben, azonban cselekedetekor az indulat elemi intenzitással tört elő és kóros indulatú reakció zajlott le, amely a vádlottat súlyos fokban korlátozta elmeorvosi szempontból a tekintetben, hogy felismerje cselekedetei következményeit.

Így tehát, míg a nyomozás és a bíróság által kirendelt szakvélemény szerint a vádlott a cselekménye során enyhe fokban volt korlátolt, addig a védő által készíttetett szakvélemény szerint a korlátozottság foka súlyos volt.

A védő kedden benyújtott egy búcsúlevelet, melyet a vádlott lefoglalt számítógépéből a közelmúltban tudtak csak előhívni.

Az ügyben az új tárgyalási napon, 2008. június 19-én ítélet várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását